KAPITEEL Diamantboorbedrijf

Boren

Boren

Belangrijk om te weten is in welk materiaal u geboord wil hebben, wat is de huidige situatie, waar kunnen we rekening mee houden en daarnaast proberen wij zoveel mogelijk ook aan uw wensen te voldoen. Met deze gegevens kunnen wij de machines of gereedschap goed afstemmen op uw opdracht. En deze opdracht wordt zo netjes mogelijk door ons uitgevoerd.

Boren gebeurt in nieuwbouw woningen of bedrijfspanden, maar ook in bestaande woningen, kantoor- of bedrijfspanden. Hierbij kunt u denken aan: Keuken/mechanische afzuiging, boringen voor kachels en haarden, ventilatie, airco/warmtepomp installaties, aan- en afvoeren van elektra- en installatie werk, etc.

Boren kan met verschillende boren of op verschillende manieren, zoals: droog met stofafzuiging, met waterkoeling, verticaal, horizontaal, schuin, op zijn kop, met handmachines, boormotoren op statief en op krachtstroom of hoogfrequent. Hieronder hebben wij wat begrippen voor u uitgelegd.

 

Boren SDS en SDS Max

Met een klopboormachine voor SDS en SDS Max kun je droog met stofafzuiging gaten boren in steen en beton. Door bewapening in beton zal dit systeem niet heen boren.

Boren SDS max holle boren

SDS max systeem met holle boren waardoor de afzuiging van de stofzuiger het stof via de kop de stofzuiger in zuigt. Het geboorde gat blijft netjes en leeg. Hierdoor kan men meer zien, denk aan leidingen in de vloer bijvoorbeeld.

Diamantboren met waterkoeling

Holle buizen met segmenten die worden gekoeld door water, voor in asfalt-, steen-, en betonsoorten.  Afhankelijk van de situatie maken we gebruik van waterafzuigringen, deze vangen het koelwater via de waterstofzuiger op en anders kunnen we de werkplek afplakken. Bij boringen door een verdiepingsvloer stempelen we een opvangbak aan de onderkant om de boorkern en eventueel koelwater op te vangen. Hiermee proberen wij de schade te beperken en zo netjes mogelijk te werken en weer achter te laten.

Diamantboren met stofafzuiging in steensoorten (zonder water)

Droogboren gebeurt met holle buizen en segmenten die op een handboormachine rechtstreeks op een fijnstofzuiger aangesloten zit. Hierbij is geen water nodig om de boren te koelen. Het koelen gebeurt door de afzuiging van de fijnstofzuiger en zorgt ervoor dat het stof ook tot het minimale word beperkt. Dit werkt goed in Gibo, Ytong, normale kalkzandsteen en bepaalde steensoorten.

Niet alle steensoorten zijn ideaal voor deze manier. Dan kunt u beter met waterkoeling laten boren.

Diamantboren met stofafzuiging in beton (zonder water)

Deze speciale ontwikkelde boren en machines kunnen droog ( zonder water ) op een fijnstofzuiger boren in beton- en allerlei steensoorten. Dit is een duurzaam systeem, waarbij geen water gebruikt hoeft te worden. De boren worden gekoeld door middel van een fijnstofzuiger en daardoor word het stof ook tot het minimale beperkt.

Diamantboren op zijn kop

Het van beneden naar boven boren of te wel het op zijn kop boren, kan zowel droog als met waterkoeling worden uitgevoerd, afhankelijk van de situatie. Een speciaal statief of statief met stempel word hiervoor gebruikt met waterafzuigringen en een waterstofzuiger. Hiermee worden de boringen zo netjes mogelijk uitgevoerd.

Diamantboren op krachtstroom

Deze boormotor heeft krachtstroom nodig en word gebruikt om grotere diameters te kunnen boren op waterkoeling, bijvoorbeeld 500 mm t/m 750 mm.

Schuiven naar boven
X