KAPITEEL Diamantboorbedrijf

KAPITEEL geschiedenis

Jeroen van Rij

Toen ik net 19 was, koos ik er al voor om het ouderlijk huis te verlaten. Na 3 baantjes in loondienst, en diverse scholen wist ik nog steeds niet wat ik wilde worden of welk beroep ik wilde uitvoeren.

Inmiddels 21 jaar en ik moest toch mijn eigen broek omhooghouden. Er moest toch geld verdiend worden om boodschappen en dergelijke te kunnen doen. KAPITEEL ontstond en ik schreef me in bij de kamer van koophandel in Gouda op 01-01-1998.

Op de fiets verhuurde ik mezelf om werkervaring op te doen. Ik wilde mijn eigen bedrijf niet met mijn eigen naam benoemen. Dus met interesse voor geschiedenis kwamen we uit in Grieks/Romeinse tijd. Het logo werd een zuil met als bovenkant KAPITEEL. Dit was het draagvlak en ondersteuning van het dak.Deze betekenis vormde mijn bedrijf voor particulieren en ondernemers. KAPITEEL werd het draagvlak/ondersteuning voor particulieren en ondernemers.

KAPITEEL Loonbedrijf werd een feit.

Rijbewijs werd gehaald en ik kocht een Volkswagen T3, een witte pick-up met dubbele cabine voor KAPITEEL Loonbedrijf.

Met vakantie krachten en inleners groeiden we naar KAPITEEL Detacheren en Timmer- en onderhoudsbedrijf. Mijn T3 ruilde ik in voor een dichte rode T4. Vaste krachten werden in dienst genomen, en het wagenpark, de gereedschappen en machinale groeide mee. Een loods werd ook betrokken. Vervolgens werd de naam veranderd naar KAPITEEL aannemersbedrijf.

Na werkzaamheden uitgevoerd te hebben voor allerlei opdrachtgevers in  renovatie, verbouw en nieuwbouw, kregen we te maken met enorme tegenslagen.

De verantwoording om het goed te willen doen en het te willen doen zoals het hoort groeide boven mijn hoofd uit. Uiteindelijk heb ik noodgedwongen het bedrijf terug moeten brengen naar de basis. Alleen met vrouwlief, 1 bus met gereedschap en met een eigen woning met schuur.

Zo ontstond KAPITEEL Diamantboorbedrijf.

Met veel vallen, opstaan en keihard werken zijn we nu alweer 15 jaar ervaring verder. Pakken we de zaken heel serieus aan en groeien weer gestaag verder.

Inmiddels rijden we met 2 bussen rond, en zit mijn vrouw samen met nog een medewerkster op kantoor om alle administratieve werkzaamheden en de planning te verzorgen.

Stukje bij beetje groeien we verder.

Ook kan ik met trots mede delen dat KAPITEEL Diamantboorbedrijf per 1 februari 2021 gevestigd is in een prachtig pand in Reeuwijk.

Dit geeft ons nog meer de mogelijkheid om verder door te groeien, zodat we onze opdrachtgevers nog beter en sneller van dienst kunnen zijn.

Schuiven naar boven
X