Boren

Gaten boren

U kunt bij KAPITEEL Diamantboorbedrijf terecht voor gaten boren vanaf een doorsnede van 12 millimeter tot 1200 millimeter.

Wij zijn gespecialiseerd in het met diamant boren in alle steenachtige materialen. Onze machines zijn 220 volt, dus wij kunnen normaliter in elke woning, kantoorpand en/of bedrijfspand onze werkzaamheden uitvoeren.

Hierbij kunt u denken aan open haarden, loodgieters- en elektrawerk en bijvoorbeeld afzuigkapgaten. Wij boren in bestaande en nieuwbouw woningen, kantoorpanden en bedrijfspanden met behulp van afzuiging. Daarnaast vangen wij bij een boring door een verdiepingsvloer, de boorkernen netjes op, zodat deze geen beschadigingen veroorzaken aan ondergelegen vloeren, wanden en materieel.

Ook bieden wij de mogelijkheid om gaten op zijn kop te boren. Dan moet u denken aan spotjes in een beton plafond, centraaldozen, of op plaatsen waar we niet bij kunnen; onder bijvoorbeeld een schuine kap. (Bij het boren van spotjes moet u er wel rekening mee houden dat dat ook constructief onderlegd is.)

Mocht u een boring op zijn kop overwegen is het altijd verstandig om bij ons te informeren naar de mogelijkheden en kosten.

 

Er zijn twee mogelijkheden om te boren met diamant. Namelijk:

Boren met water met afzuiging (Beton, hardsteen en natuursteen)

Bij boringen met water moet u vooral denken aan boringen in het beton. Het water fungeert bij boring in het beton om de boor te koelen.

Hoe gaan wij te werk bij het boren met water?

  • Allereerst bepaalt de klant hoe groot de diameter van het te boren gat wordt en de plaats van het te boren gat. Afhankelijk van de situatie plakken wij rond het gat af om eventuele schade aan wanden, vloeren of materieel te voorkomen.
  • Door middel van waterafzuiging vangen we het spoel water op. Bij boringen door een verdiepingsvloer stempelen we een opvangbak aan de onderkant om de boorkern en eventueel water op te vangen, zodat u bij de verdieping onder het gat geen nevenschade ondervindt.
  • Zodra de boring gedaan is, zorgen wij voor het verwijderen van de afplakmaterialen en ruimen de werkplek netjes op.

Boren zonder water met afzuiging (metselwerk, kalkzandsteen, Ytong en Gibo)

Het boren van gaten met diamant is ook mogelijk zonder water met afzuiging. In sommige gevallen is dit een ideale oplossing, hoewel de investering wel hoger is. Het boren van metselwerk, kalkzandsteen, Ytong en Gibo proberen wij te allen tijde droog te boren met afzuiging. In verband met stof en kwartsstof zijn we verplicht dit af te zuigen en op te vangen.

Hoe gaan wij te werk bij het boren zonder water?

  • Allereerst bepaalt de klant hoe groot de diameter van het te boren gat wordt, en de plaats van het te boren gat.
  • Door middel van stofafzuiging boren we het gat. Zodat de ruimte stof-arm blijft.
  • Zodra de boring gedaan is ruimen de werkplek netjes op.

Wat verwachten wij van de klant?

Ons streven is om zo professioneel en netjes mogelijk te werken. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden. Wij hebben vakkundig personeel die met u mee denkt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Om zo goed en netjes mogelijk te kunnen werken, verwachten wij het volgende:

  • Allereerst bepaalt de klant hoe groot de diameter van het te boren gat wordt en de plaats van het te boren gat. Bij boringen op de vloer of op de wand tot 1,5 meter hoog verwachten wij dat we minimaal 1 m2 ruimte rondom het te boren gat hebben om onze gereedschappen kwijt te kunnen.*
  • Bij boringen door een verdiepingsvloer heen verwachten we dat de daar ondergelegen ruimte onder het te boren gat toegankelijk is en ook ongeveer een 1 m2 ruimte heeft zodat wij de opvangbak kunnen plaatsen.*
  • Bij boringen op een hoogte boven de 1,5 meter vragen we minimaal 2 meter uit de wand en 1 meter breedte ruimte zodat we een trap of steiger kunnen plaatsen.*
  • Doordat wij meerdere machines op 220 volt gebruiken is het voor ons makkelijk om een eigen stroomgroep tot onze beschikking te hebben. Daarbij kunt u denken aan de wasmachine of keuken stopcontact.
*Als er geen mogelijkheid is voor die ruimte horen wij dat graag vooraf zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht de mogelijkheid er wel zijn, maar er is geen ruimte gecreëerd, dan zullen wij dit doen. Met het gevolg dat er wel extra tijd, en dus extra kosten aan verbonden zijn.

Facebook
LinkedIn
Instagram