Dozen / Sleuven

Sleuven zagen en dozen boren

U kunt bij KAPITEEL Diamantboorbedrijf terecht voor het zagen van sleuven en het boren van dozen in alle steenachtige materialen. Onze machines zijn 220 volt, dus wij kunnen normaliter in elke woning, kantoor- en bedrijfspand onze werkzaamheden uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan loodgieters- en elektrawerk en kabeldoorvoer achter uw hangende televisie. Wij zagen sleuven en boren in bestaande en nieuwbouw woningen, kantoor- en bedrijfspanden met behulp van water- en stofafzuiging.

De diameter van een dozenboor met water geboord is Ø 82mm.

De diameter van een dozenboor zonder water geboord is Ø 86mm.

Er zijn twee mogelijkheden om sleuven zagen en dozen boren met diamant uit te voeren. Namelijk:

Sleuven zagen en dozen boren met water met afzuiging

( Beton, hard- en natuursteen)

Bij sleuven zagen en boringen met water moet u vooral denken aan sleuven zagen en boringen in het beton. Wij kunnen door middel van water tot 21 cm diep sleuven zagen. Het water fungeert bij het zagen van sleuven en boren in het beton om de boor- of sleufbladen te koelen.

Hoe gaan wij te werk bij het boren van dozen met water:

Allereerst bepaald de klant de plaats van het te boren gat. Afhankelijk van de situatie plakken wij rond het gat af om eventuele schade aan wanden, vloeren of materieel te voorkomen. Door middel van waterafzuiging vangen we het spoelwater op.

Bij boringen door een verdiepingsvloer stempelen we een opvangbak aan de onderkant om de boorkern en eventuele water op te vangen. Zodat u bij de verdieping onder het gat geen nevenschade ondervindt.

Zodra de boring gedaan is, zorgen wij voor het verwijderen van de afplakmaterialen en ruimen we de werkplek netjes op.

Hoe gaan wij te werk bij het zagen van sleuven met water:

Allereerst bepaald de klant de plaats waar we de sleuven gaan zagen, evenals de diepte en breedte van de sleuf.

Afhankelijk van de situatie plakken wij de vloeren en/of plafonds af om eventuele schade aan de vloer of plafond te voorkomen

Door middel van waterafzuiging vangen we het meeste spoelwater op.

Zodra de sleuven erin gezaagd zijn, hakken we met een elektrische hakhamer de sleuven eruit zodat u uw leidingen kunt plaatsen.

Zodra de sleuven gezaagd zijn zorgen wij voor het opruimen en verwijderen van de afplakmaterialen en ruimen we de werkplek netjes op.

Als u een sleuf door wil laten lopen naar een andere wand moet u er rekening mee houden dat we nog 3 gaten in de hoek boren om de sleuf op elkaar aan te laten sluiten

Doordat we niet helemaal tegen de vloer, plafond of hoek van de wand kunnen sleuven, kunnen we dat in overleg op twee manieren oplossen;

Door middel van de laatste 5 cm op diepte weg te hakken (arbeid- intensief) of door middel van een gat te boren op de diepte van de sleuf.

Sleuven zagen en dozen boren zonder water met afzuiging

(metselwerk, kalkzandsteen, Ytong en Gibo)

Het sleuven zagen en dozen boren met diamant is ook mogelijk zonder water met afzuiging. Door middel van stofafzuiging kunnen wij tot 12 cm diep sleuven. In sommige gevallen is dit een ideale oplossing, hoewel de investering wel hoger is. Het sleuven zagen en boren van metselwerk, kalkzandsteen, Ytong en Gibo proberen wij ten alle tijde droog te sleuven en te boren met afzuiging. In verband met stof en kwartsstof zijn we dit verplicht af te zuigen en op te vangen.

 

Hoe gaan wij te werk bij het dozen boren zonder water:

Allereerst bepaald de klant de plaats van het te boren gat. Door middel van stofafzuiging boren we het gat zodat de ruimte stof arm blijft.

Zodra de boring gedaan is, ruimen we de werkplek netjes op.

 

Hoe gaan wij te werk bij het zagen van sleuven zonder water:

Allereerst bepaald de klant de plaats waar we gaan sleuven en de diepte/breedte van de sleuf. Afhankelijk van de situatie plakken wij de vloeren af om eventuele schade aan de vloer te voorkomen. Door middel van stofafzuiging zagen we de sleuven.

Zodra de sleuven erin gezaagd zijn hakken we met een elektrische hakhamer de sleuven eruit zodat u uw leiding kan plaatsen. Zodra de sleuven gezaagd zijn zorgen wij voor het opruimen en verwijderen van de afplakmaterialen en ruimen we de werkplek netjes op.

Als u een sleuf door wilt laten lopen naar een andere wand moet u er rekening mee houden dat we nog 3 gaten in de hoek boren om de sleuf op elkaar aan te laten sluiten

Doordat we niet helemaal tegen de vloer, plafond of hoek van de wand kunnen sleuven, kunnen we dat in overleg op twee manieren oplossen;

Door middel van de laatste 5 cm op diepte weg te hakken (arbeid- intensief) of door middel van een gat te boren op de diepte van de sleuf.

Wat verwachten wij van de klant?

Ons streven is om zo professioneel en netjes mogelijk te werken. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden. Wij hebben vakkundig personeel die met u mee denkt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Om zo goed en netjes mogelijk te kunnen werken, verwachten wij het volgende:

Bij sleuven zagen en dozen boren op de vloer of op de wand tot 1,5 meter hoog verwachten wij dat we minimaal 1 m2 ruimte rondom het te sleuven en te boren gedeelte hebben om onze gereedschappen kwijt te kunnen. Bij sleuven zagen en dozen boren op een hoogte boven de 1,5 m vragen we minimaal 1.5 meter uit de wand vrije ruimte te hebben zodat we een trap of steiger kunnen plaatsen. *

Doordat wij meerdere machines op 220 volt gebruiken is het voor ons makkelijk om een eigen stroomgroep te gebruiken. Daarbij kunt u denken aan de wasmachine of keuken stopcontact.

*Als er geen mogelijkheid is voor die ruimte horen wij dat graag vooraf zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht de mogelijkheid er wel zijn, maar er is geen ruimte gecreëerd, dan zullen wij dit doen. Met het gevolg dat er wel extra tijd, en dus extra kosten aan verbonden zijn.